Met de veerboot naar Corsica

Strand Corsica

Wilt u met de veerboot Corsica naar dit prachtige eiland? Verschillende bedrijven laten u oversteken naar het eiland van schoonheid. Verschillende veerboten en verschillende vertrek- en aankomsthavens! Specialisten in Europese reizen, vandaag presenteren we u de verschillende oplossingen om Corsica per boot te bereiken tegen de beste prijs. Een kleine focus erg handig om uw overtocht voor te bereiden! Veerboten naar Corsica: de keuze is aan u!

Het eiland Corsica ligt op korte afstand van 160 km van Frankrijk en 90 km van Italië en wordt bediend door verschillende rederijen. U kunt uw auto meenemen op de veerboten naar Corsica om te voorkomen dat u ter plaatse een auto hoeft te huren. Zee of berg, Corsica is een juweel met duizend facetten! Uw auto geeft u de autonomie die u nodig heeft om het grootste deel van het natuurlijke en historische erfgoed van het eiland te ontdekken. Tegenwoordig bedienen vier rederijen het eiland vanuit Franse of Italiaanse havens. Corsica Ferries – Overtocht naar Corsica

De Frans-Italiaanse rederij werd in 1968 opgericht onder de naam Corsica Line en kreeg in 1973 haar huidige naam. Hun vloot, herkenbaar aan de gele kleur van hun rompen, omvat 13 schepen. Deze veerboten bedienen Ajaccio, Bastia, Île-Rousse en Porto-Vecchio vanuit Toulon en Nice, maar ook Bastia vanuit Savona, Livorno en Piombino in Italië. Dagelijks vinden er tochten van en naar Frankrijk plaats.

Corsica Linea

Corsica Linéa, opgericht in 2016 na de ontbinding van de SNCM, heeft acht schepen in rood-witte kleurstelling. Dit Franse bedrijf bedient Corsica vanuit Marseille. Corsica Linea veerboten varen dagelijks tussen de stad Marseille en Ajaccio en Bastia, en drie keer per week naar Île-Rousse.

La Meridionale

La Méridionale (voorheen Compagnie Méridionale Navigation), opgericht in 1937, heeft vier schepen die te herkennen zijn aan hun witte en blauwe rompen. Twee hiervan, de Piana en de Kalliste, bedienen de lijnen Marseille-Ajaccio en Marseille-Propriano.

Moby Lines

Moby Lines is een particuliere Italiaanse rederij die van juni tot september tussen Corsica en Italië opereert. Het bedrijf met de blauwe vinvis, opgericht in 1959, exploiteert nu 13 veerboten. Moby Lines exploiteert een wekelijkse verbinding tussen Genua en Bastia, vier wekelijkse verbindingen tussen Piombino en Bastia en een dagelijkse verbinding tussen Livorno en Bastia.

De vier rederijen die tussen het vasteland en Corsica opereren, bedienen vijf havens op het eiland van schoonheid. Deze aankomsthaven kan cruciaal zijn bij het kiezen van het bedrijf voor uw overtocht als u de tijd tussen uw ontscheping en uw vakantie wilt minimaliseren. Een korte beschrijving van de aankomsthavens op Corsica (de getoonde afstanden zijn de rechte lijn, d.w.z. de kortste lijn tussen twee punten).

  • Bastia : prefectuur van Haute-Corse, de stad ligt in het noordoosten van het eiland aan de voet van Cap Corse (breed schiereiland in de vorm van een verhoogde index). Bastia ligt op 338 km van Marseille, 209 km van Nice, 290 km van Toulon, 193 km van Genua en 117 km van Livorno.
  • Ajaccio: prefectuur van Corde du Sud, geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, ligt op de bodem van een golf aan de westkust van het eiland. Ajaccio ligt op 314 km van Marseille, 266 km van Toulon, 232 km van Nice en 277 km van Genua.
  • L’Île-Rousse : Ile rousse, gelegen tussen Calvi en Saint-Florent aan de westkust, is tegenwoordig de op twee na grootste haven van Corsica. Ile Rousse ligt op 297 km van Marseille, 251 km van Toulon en 181 km van Nice.
  • Propriano: Gelegen tussen Ajaccio en Bonifacio aan de westkust van het eiland, heeft Propriano een landelijk karakter behouden en een prachtig historisch erfgoed. Propriano ligt op 340 km van Marseille. – Porto-Vecchio: Gelegen in het zuiden van de oostkust van Corsica, biedt Porto Vecchio en zijn regio de mooiste stranden van het eiland. Wit zand en turquoise water voor een vleugje Martinique! Porto-Vecchio ligt op 372 km van Marseille, 324 km van Toulon en 286 km van Nice. Vanuit Porto Vecchio kunt u de veerboot nemen naar Golfo Aranci en Porto Torres op Sardinië. In de buurt van Sassari ligt de Golfo Aranci, een geklasseerd natuurgebied, terwijl Porto Torres een van de drukste havens van Italië is.
Met de veerboot naar Corsica
Schuiven naar boven